Berre gaat op berenkamp : Annemie Berebrouckx presenteert de avonturen van Berre en Fleur - Berebrouckx, Annemie, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
Berre de beer gaat op berenkamp en mist aanvankelijk Fleur de eend enorm. Daarna wordt hij echter helemaal in beslag genomen door allerlei leuke en spannende activiteiten. Groot formaat, oblong prentenboek over heimwee en loslaten. De grote prenten beslaan enkele en dubbele pagina's. De herkenbaarheid wordt verhoogd door de abstrahering van de vormen, de duidelijke lichaamstaal en de contourlijnen.Het gehanteerde lage perspectief vergroot de betrokkenheid; er is gewerkt met overlappingen en afsnijdingen. De tekst bestaat uit enkele regels, weergegeven in een groot duidelijk lettertype. Het geheel laat zich goed voorlezen. De verhouding tussen Borre en Fleur is niet helemaal duidelijk. Fleur gebruikt parfum, verzorgt de maaltijden en slaapt met Berre in een groot bed. Het boek bevat een lijst van kampeerbenodigdheden; deze zijn op de schutbladen uitgetekend. Onafhankelijk te lezen van de andere delen over Berre en Fleur. Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion
Berre gaat op berenkamp en vindt het best spannend. Alles is er anders. En Berre mist Fleur enorm. Maar de volgende dag doen ze heel veel leuke dingen en geniet Berre volop. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Gevoelens - Gedrag