Berre is bijna jarig : Annemie Berebrouckx presenteert de avonturen van Berre en Fleur - Berebrouckx, Annemie, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Beer Berre is bijna jarig, en eend Fleur is druk met het organiseren van een feest. Slingers maken, uitnodigingen uitdelen: er komt geen eind aan. Dat Fleur daardoor vergeet een cadeau te kopen, geeft niet: het feest is Berres mooiste cadeau. Jarig zijn blijft een dankbaar onderwerp voor prentenboeken: het is een vrolijk maar ook prettig spannend thema. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, draait het hier op tekstueel vlak niet om die fijne spanning, maar veel meer om de stress die bij een verjaardag komt kijken. Het feestelijke zit hem in de kleurrijke illustraties vol pakjes en ballonnen. Door bepaalde elementen van felle kleuren te voorzien, en andere juist niet, weet Berebrouckx de blik van de lezer te sturen. Op de laatste pagina's staat een lijst met wat je allemaal cadeau kunt doen. Dit biedt mogelijkheden om verder te fantaseren, maar de lijst is met 68 items nogal lang. Dit vierde deel uit de reeks ‘De avonturen van Berre en Fleur'* is een kleurrijk prentenboek over verjaardagsfeesten, dat het wel meer van de illustraties dan van de tekst moet hebben. Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion - Saskia Kalter
Berre is bijna jarig. Fleur wil haar vriend verrassen met een groot feest. Ze heeft het zo druk met alle voorbereidingen dat ze een cadeau vergeet. Maar Berre heeft het mooiste cadeau al gehad! Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Jarig zijn