De troetel van de Knuffelkoningin - Aertssen, Kristien, 1953-; Goeminne, Siska, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2014)
De Knuffelkoningin is de liefste mama van het land. Ze stoeit, speelt en knuffelt met haar kinderen en lost alles op, ook als de drie koningskinderen met taart gooien of de tuin vertrappen. Als ze tijdens een kussengevecht de troetel (knuffel) van de koningin verscheuren, is ze ontroostbaar. De kinderen verwennen haar, lezen voor, brengen een nieuwe knuffel, maar niks helpt. Wat moeten ze toch doen? Vriendelijk prentenboek over het belang van een knuffel. En ook hoe belangrijk het is om voorzichtig om te gaan met dingen waar een ander aan gehecht is. De prenten in waterverf en potlood zijn koddig en kleurrijk, er is veel te zien. De illustraties ondersteunen de eenvoudig geschreven tekst die goed aansluit bij het belevingsniveau van jonge kinderen. Mooie uitgave met stevig papier. Het geheel biedt een ingang voor gesprekjes over knuffels en gehecht zijn aan iets. Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion - Eva Kramer
De Knuffelkoningin is de allerliefste mama, die alles over heeft voor haar drie koningskinderen. Maar als de kinderen bij een kussengevecht haar liefste troetel stuk maken, is de koningin ontroostbaar. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Knuffels