Het grote slaapjesboek - Zoboli, Giovanna, ....-; Mulazzani, Simona, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
Op het omslag van dit fraaie prentenboek op groot formaat doet een vriendelijk uitziende vos onder een zachtblauw dekentje een dutje. In lichtgele schrijfletters is de titel geplaatst, waarmee perfect wordt aangegeven waar het over gaat: lekker slapen. Pagina na pagina zien we dieren in stapelbedden, op takken en dicht tegen elkaar aan gekruld op de bank. Kikkers, een krokodil, eekhoorn, das en een mandril: alle diersoorten slapen broederlijk samen. De kleurrijke, gelaagde illustraties in gouache op mat papier geven het boek een warme uitstraling. Het verhaal is op rijm geschreven (‘Langzaam glijdt de slang in slaap. Goudvis doet een watergaap.'). Op elke spread staan vier regels tekst, gedrukt in kapitalen. Soms loopt het ritme van de zinnen nét niet lekker, maar vertaler Edward van de Vendel verdient alle lof voor de manier waarop hij de Nederlandse tekst perfect heeft doen aansluiten bij de illustraties. Een mooi vormgegeven voorleesboek, om samen te lezen en te bekijken voor het slapengaan met kinderen vanaf ca. 3 jaar. © NBD Biblion - Saskia Kalter
De giraffen in hun slaapzak, de teckelbaby's in hun twijfelaar en de nijlpaarden op de bank: als het nacht wordt, vallen alle dieren heerlijk in slaap in hun eigen bedje. Groot prentenboek met sfeervolle, kleurrijke illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Keywords: Slapen