Harry Potter en de geheime kamer - Rowling, J. K., 1965-; Buddingh', Wiebe, 1957- (Amsterdam : De Harmonie, 2011)
Het tweede boek over Harry Potter en zijn hocus-pocusavonturen. Harry heeft een heel nare vakantie bij tante en oom Duffeling achter de rug en keert terug naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus om daar aan het tweede leerjaar te beginnen. Het valt al niet mee om daar te komen; gelukkig hebben Harry en zijn vriend Ron een oude, blauwe, vliegende auto tot hun beschikking. Ook op school blijkt al snel dat dit schooljaar geen rustig schooljaar zal worden. Zo ontdekt Harry het heel bijzondere dagboek van Vilijn, overleeft hij verschillende aanslagen en gaat hij op zoek naar de persoon achter de geheimzinnige stem. Wederom een spannend, sprookjesachtig, speels en avontuurlijk boek, dat van het begin tot het eind boeit. Het verhaal is afzonderlijk van de andere zes delen* te lezen. Herdruk: pocket met kleine druk en een normale interlinie; met een nieuw serie-omslag dat een mix is tussen een grafisch ontwerp en een striptekening. Vanaf ca. 11 jaar. © NBD Biblion
Harry Potter gaat na zijn vakantie terug naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus om daar van het ene in het andere avontuur terecht te komen. Vanaf ca. 11 jaar.