Een hoop vrienden - Schoene, Kerstin, ....-; Goeminne, Siska, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Een kleine pinguïn zit droevig op een steen en de andere dieren in de dierentuin vragen waarom hij zo droevig is. Pinguïn is een vogel en toch kan hij niet vliegen en dat zou hij zo graag. En dan bouwen zijn vrienden een hoge toren door op elkaar te gaan staan en kleine Pinguïn staat bovenaan, tussen de wolken op de slurf van de olifant en zweeft zo tussen de wolken. Hartverwarmend, oblong prentenboek dat halverwege het verhaal gekeerd moet worden om de stapel met dieren in beeld te kunnen brengen. De olifant spreekt de kijker dan rechtstreeks aan, met het verzoek het boek om te draaien. De emoties van de kleine pinguïn worden erg herkenbaar en tegelijkertijd invoelbaar uitgebeeld, hij verandert van een troosteloze pinguïn in een ontzettend vrolijke aan het slot van het verhaal, als hij eindelijk zweeft boven de wolken. De opeenstapeling van dieren is willekeurig en zou via interactief voorlezen aangevuld kunnen worden, maar de olifant moet bovenaan blijven. Er is slechts weinig tekst, maar deze is ruim voldoende om het verhaal, en de spanningsboog, verder via de illustraties te vertellen. Een aandoenlijk prentenboek over vriendschap en samenwerken. Vanaf ca. 3 jaar. © NBD Biblion - Toin Duijx
Een kleine pinguin is erg verdrietig. Hij zou zo graag eens boven de wolken zweven, maar hij kan niet vliegen. De andere dieren uit de dierentuin willen hem opvrolijken. Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, dat halverwege gedraaid moet worden. Vanaf ca. 3 jaar.
Keywords: Vriendschap