De gouden kooi, of het waargebeurde verhaal van de bloedprinses - Castagnoli, Anna, ....-; Cneut, Carll, 1969-; De Coster, Saskia, 1976- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
Sprookjesachtig verhaal over de verwende bloedprinses Valentina, dochter van de keizer, die de meest exotische vogels wil bezitten. Voortdurend zijn haar dienaars op zoek naar deze vogels en als ze zonder resultaat terugkomen, worden ze onthoofd. Het gaat er bepaald niet zachtzinnig aan toe in dit gruwelijke sprookje. Zeker bij de laatste kooi, want niemand van de dienaars slaagt erin de pratende vogel te vinden die in kooi honderdeneen past: de gouden kooi. Tot een dienaar een ei brengt, maar of dit de prinses gelukkig maakt? Moraal: nooit tevreden zijn maakt je eenzaam en onuitstaanbaar. Opvallend is de fraaie vormgeving: het grote formaat dat ruimte biedt aan de illustrator om alles uit de kast te halen, de linnen rug, de titel in goudopdruk, de grote met potlood in quasikinderlijke handgeschreven teksten en het smetteloze witte papier. Gemakkelijk? Neen. Bijzonder en gedurfd? Ja. De illustraties, met diverse materialen vervaardigd, zijn van een adembenemende schoonheid, al vragen ze gewenning. De Vlaamse illustrator is veelvuldig bewierookt en in de prijzen gevallen. Vanaf ca. 7 jaar. © NBD Biblion - Ton Jansen
Verwende prinses Valentina wil alle bijzondere vogels bezitten. Als haar dienaars de verkeerde vogel brengen, worden ze onthoofd. Dan droomt Valentina van een buitengewone sprekende vogel. Die moet ze hebben. Groot prentenboek met bijzondere, kunstzinnige kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Keywords: Prinsen en prinsessenVogelsEenzaam zijn