Assepoester - Deiana, Valentina, ....-; Van de Vendel, Edward (tr.); Fontana, Mattia, ....-; Docampo, Valeria, ....-; Chabel, Jota (tr.), ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Een prentenboek met een liefdevolle versie van het sprookje Assepoester waarin Assepoester haar kwade zusters direct vergeeft. De paginagrote prenten zijn kleurrijk, sfeervol en bevatten kleine details. Emoties zijn goed af te lezen aan de lichaamstaal. De vormgeving is sprookjesachtig: niet helemaal realistisch, maar wel zeer herkenbaar. Soms met extreme uitvergrotingen/verkleiningen, waardoor het beeld humoristisch wordt. In een licht gedeelte van de prent is de tekst goed leesbaar geplaatst. De lange zinnen, met veel bijzinnen, bemoeilijken in eerste instantie het (voor)lezen, maar vertellen het verhaal duidelijk. Achter in het boek wordt getoond hoe de prenten van Valeria Docampo zijn ontstaan: na losse schetsen met inkt wordt de schets overgetrokken en uitgewerkt met potloden en inkt en eventueel bewerkt met de computer. Door deze uitleg word je gewezen op details, waardoor je beter naar de prenten gaat kijken. Valeria Docampo illustreerde o.a. ook 'Het land van de grote woordfabriek'*. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar. © NBD Biblion - E. Stadt
Assepoester wil naar het bal van de prins, maar mag niet van haar stiefmoeder. Ze gaat toch, als prachtige prinses. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en uitleg over het ontstaan van de illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Keywords: Verhalen A-Z -- Sprookjes