Naar de bieb - Minne, Brigitte, 1962-; Godon, Ingrid, 1958- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2005)
Een stevig kartonboekje dat kleuters leert wat de bieb is en hoe die werkt. Gust vindt het heel leuk dat mama hem een boekje voorleest. Het boek over Konijn vindt hij geweldig. Als mama het met hem naar de bieb brengt om het te ruilen voor een ander boek, huilt hij, tot hij in de prentenboekenbak nog een boek over Konijn vindt. Het boekje laat zien dat je een biebpasje moet hebben, hoe je een boek kiest, hoe de mevrouw van de bieb de uitlening registreert. En dan is er nog het grappige moment dat Gust zich verstopt heeft onder een boekenbak. De tekst is eenvoudig en beknopt. De brede tekeningen over twee pagina's tonen vooral Gust met Beer, zijn mama en de juf van de bieb tegen een achtergrond zonder details. In aanwezigheid van volwassenen is Gust erg klein getekend en mama en de biebjuf erg groot, waardoor de illustrator duidelijk het standpunt van de voorgelezen kleuter kiest. Fijn is ook dat Ingrid Godon er met enkele lijnen in slaagt de gezichten van de personages expressief te maken. De figuren bestaan uit enkele stevige lijnen en vrij grote kleurvlakken zonder details, waarmee ze kleuters direct kan aanspreken. [Herman De Graef] Copyright (c) Vlabin-VBC2005Bron: http://www.deleeswelp.be
Leeftijd: vanaf 3-5 jaar
Keywords: Media -- bibliotheek