Max is niet moe - Lung, Kasing, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
Hondje Max bedenkt allerlei uitvluchten, omdat hij nog niet wil gaan slapen. Zo wil hij nog met z'n blokken een toren bouwen, met de bal spelen, een paar liedjes horen, nog wat drinken en televisie kijken. Maar uiteindelijk valt hij toch in slaap. Op hoogglanzende hardkartonnen pagina's wordt in merendeels dubbelpaginavullende, geschilderde illustraties in heldere kleuren en eenvoudig perspectief dit bijna alledaagse ritueel voor het slapengaan van peuters verbeeld. De kleuren lopen niet in elkaar over. Enkele voorwerpen zijn niet altijd volledig in beeld. Per pagina wordt een korte spanningsboog verbeeld. Ouders zijn niet aanwezig. Per illustratie twee zinnen tekst, die steeds begint met een variatie op 'Max is niet moe' en vervolgens beschrijft wat Max écht nog moet doen. De tekst, die in de illustraties is gedrukt in afwisselend een rode letter en een zwarte, cursieve letter, biedt ondersteuning. Het als een jongetje aangeklede hondje met petje biedt goede indentificatiemogelijkheden, zijn mimiek is goed getroffen en de gekozen uitvluchten zijn zeer herkenbaar. Handzaam hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken en leuke omslagillustratie. Voorlezen, samen bekijken en benoemen vanaf ca. 1,5 jaar. © NBD Biblion - J.J.J.M. Engels
Hondje Max is helemaal niet moe. Hij moet eerst nog een toren bouwen, met de bal spelen en tv-kijken. Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Keywords: Slapen gaan