Basisboek eventmanagement : van concept naar realisatie - Kuiper, Gabriëlle, ....-; Kamp, Danique, ....- (Bussum : Coutinho, 2015)
De vraag naar gekwalificeerde eventmanagers is de afgelopen jaren in snel tempo gegroeid. Er zijn steeds meer events die aan steeds hogere eisen moeten voldoen. Een goed event creëert aandacht voor een bedrijf of organisatie, laat mensen samenkomen, zorgt voor verrassing en geeft betekenis. Basisboek Eventmanagement bevat alle benodigde kennis voor de (toekomstige) eventmanager. Deze duizendpoot is inhoudelijk geïnteresseerd, invoelend, communicatief vaardig en gaat voor kwaliteit, inhoud en timing. Het boek bestaat uit vier delen. Ter introductie worden de zeven kernkwaliteiten van de eventmanger beschreven. Daarna komen achtereenvolgens de context waarin de eventmanager zijn werk doet, de verschillende rollen van de eventmanager, de relaties met betrokken partijen en de financiële en juridische aspecten van eventmanagement aan de orde. Ook is er aandacht voor actuele inzichten over onder meer festivalisering, sociale media en businessmodellen. Na elk deel bespreekt een professionele eventmanager een succesvol evenement uit zijn praktijkervaring. De combinatie van theorie, praktijkvoorbeelden en opdrachten maakt dit boek geschikt voor hbo-studenten en (beginnende) eventmanagers.
Keywords: Events