Tien journalistieke idealen - Snel, Johan, ....- (Amsterdam : Boom, 2016)
Journalistiek gaat ergens over. Het vak draait om meer dan het alom betwijfelde verdienmodel of de geweldige technische vernieuwingen van de huidige mediarevolutie. Vóór alles wordt de professie gedreven door de inhoud, door verhalen die ertoe doen en die soms het verschil maken. Terecht ervaren journalisten hun werk als een vak met een missie. In dit boek brengt de auteur een tiental journalistieke idealen voor het voetlicht, uiteenlopend van objectieve en onafhankelijke journalistiek tot authenticiteit, betrouwbaarheid en betrokkenheid. Wat is de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de journalistiek? En wat kunnen journalisten eigenlijk met grote woorden als waarheid of recht? De vaste waarden van de journalistiek en de nieuwe, opkomende idealen maken een verschil. Ze geven richting en inhoud aan het vak, tillen het boven zijn economische en praktische beperkingen uit en roepen indringende vragen op. Waar gaat het om in de journalistiek?
Keywords: Journalistiek