Effectief samenwerken in interculturele teams - Blom, Herman, ....-; Prud'homme van Reine, Peter, ....- (Bussum : Coutinho, 2016)
Effectief samenwerken in interculturele teams begint met uitleg van het begrip ‘cultuur'. Daarna worden de vier belangrijkste theorieën over culturele verschillen besproken en kritisch tegen het licht gehouden. Vervolgens beschrijven de auteurs een model dat deze theorieën integreert. De laatste hoofdstukken zijn praktisch van aard en bespreken de verschillende aspecten van intercultureel teamwork en het positief benutten van culturele verschillen. De tekst komt tot leven door de reflectievragen en de vele voorbeelden uit het internationale bedrijfsleven.
Keywords: Go international; Interculturele communicatie