Organisatiekunde - Cuyvers, Guido, 1951- (Mechelen : Plantyn, 2012)
Goed functioneren in welzijnsorganisaties, in de gezondheidszorg, in diensten en in het onderwijs is sterk afhankelijk van de organisatorische context. Dit studieboek biedt basisinzichten in het geheel van complexe en vaak onoverzichtelijke kenmerken van en processen in organisaties. Het verschaft ook de basis voor een methodisch handelen in organisaties met het oog op de realisatie van de organisatiedoelstellingen. Het uitgangspunt daarbij is de vraag wat een medewerker in een organisatie moet weten en kunnen om zinvol, in de richting van de doelstellingen, te kunnen functioneren.