Aan de slag met heldere taal : schrijven voor de snelle lezer van nu - Winterkamp, Judith, ....- (Alpen aan den Rijn : Vakmedianet, 2016)
Voor schrijvers is het lege beeldscherm vaak een ‘bedreiging'. Hoe eerder het gevuld is met tekst, des te beter. Vandaar dat veel schrijvers het liefst zo snel mogelijk beginnen: dan staat er maar vast wat. Maar, wát staat er dan? Staat het op de goede plek? En is het wel relevante informatie? Allemaal vragen die achteraf lastig te beantwoorden zijn. Met antwoorden die meer tijd en energie kosten dan je lief is. Accepteer dat schrijven tijd kost en investeer in je tekst door vóór je gaat schrijven die tijd te nemen. Hoe je dat doet, lees je in 'Aan de slag met heldere taal'. In dit schrijfadviesboek lees je hoe je snel en makkelijk structuur in denken en schrijven aanbrengt. Je leest welke schrijfstijl tegemoet komt aan de snelle lezer van nu. En je leest wat belangrijke ‘denkpunten' zijn voordat je een brief, mail of webtekst gaat schrijven. En wil je weten hoe het ook anders kan: in hoofdstuk 5 vind je diverse voorbeelden. Door het boek heen staan allerlei oefeningen met de uitwerking. Kortom, in dit boek vind je alles wat je weten wilt om een tekst te schrijven!