Toekomstonderzoek : basis voor actie - Raessens, Boudewijn, ....- (Den Haag : Boom Lemma, 2015)
Trendwatching is een hot issue, er is zelfs sprake van een 'toekomstindustrie'. Maar in de huidige literatuur worden trends zelden vertaald naar strategie en innovatie. Het boek Toekomstonderzoek. Van trends naar innovatie voorziet in deze leemte. Er bestaat weliswaar geen blauwdruk voor het analyseren van de toekomst, maar het boek is het resultaat van een verkenning waarbij aan de ene kant valkuilen van toekomstvisies worden herkend en waar aan de andere kant de basis wordt gevormd voor het zelf uitvoeren van toekomstonderzoek. Het boek fungeert daarbij als hulpmiddel om beargumenteerde besluiten te nemen op basis van zogenoemde scenarioplanning: op welke trends moet een manager letten om in het hier en nu de juiste stappen te kunnen zetten? Inclusief praktische vragen en opdrachten aan het eind van elk hoofdstuk en een verklarende woordenlijst.
Keywords: Trends