Big data marketing - Postma, Paul, ....- (Amsterdam : Adfo Books, 2017)
In Big Data Marketing, simpel – snel – succesvol combineert Paul Postma de wereldwijde impact van Big Data Marketing met de praktische alledaagse toepassingen voor organisaties. Big Data Marketing is een verrassend vak waarmee bedrijven en organisaties hun commerciële activiteiten aanzienlijk kunnen verbeteren. Het laat een scherper beeld zien van de commerciële werkelijkheid dan je eigen ogen. Paul Postma maakt Big Data Marketing voor grote en kleine organisaties uitstekend toepasbaar. En laat zien hoe je de voordelen kunt realiseren. Het boek voert je door het proces waarmee je van big data, maar ook van weinig data, het meeste plezier hebt bij marketing en verkoop: commerciële processen. Om de voordelen van sturen op data te gebruiken, hoef je niet ‘big' te beginnen. Als je klein begint overzie je beter wat je doet en ervaar je hoe je voorspellende waarde creëert uit data. Diezelfde principes zijn ook van toepassing als de hoeveelheid data immens en snel wordt met een onoverzichtelijk aantal bronnen. Het boek staat vol praktijkvoorbeelden van onder andere Ben & Jerry's, Disneyworld, Dreft, funda, Landal GreenParks, Marston's, McDonald's, Prins & Dingemanse, Sanoma en VICE.
Keywords: Marketing ; voorbeelden