Jeugdhulp tegen gezinsarmoede - Smeyers, Thijs, ....- (Leuven : LannooCampus, 2016)
Jeugdhulp tegen gezinsarmoede brengt de relatie tussen armoede en jeugdhulpverlening in kaart. Op welke manier merken jeugdhulpverleners bijvoorbeeld armoede op? In welke mate kan jeugdhulpverlening een rol spelen in armoedebestrijding? Is het de taak van jeugdhulp om armoede aan te pakken, of is het beleid hiervoor verantwoordelijk? Dit boek loodst je langs de ervaringen, gedachten en verhalen van ouders, experts en hulpverleners. Het doet aanbevelingen voor een toekomstig jeugdhulpbeleid en besteedt daarbij veel aandacht aan een nieuw model, dat er resoluut voor kiest het gezin bij de hulpverlening centraal te stellen. Daarnaast heeft het bijzondere aandacht voor netwerkversterking in en rond kansarme gezinnen.
Keywords: Armoede ; gezinnen; Armoede ; jeugdhulp