Journalistiek : inleiding tot het vak - Goris, Ria, 1961-; Delforge, Guy, ....- (Leuven : LannooCampus, 2016)
Ereid je je voor op een journalistieke carrière of heb je altijd al willen weten hoe journalistiek in zijn werk gaat? In dit boek maak je kennis met journalistiek in Vlaanderen. Je krijgt een beeld van de media, de verschillende redactiefuncties, de journalistieke werkwijze en hoe je concreet aan de slag kunt gaan met verschillende genres. Journalistiek is geschreven vanuit de praktijk, in een begrijpbare taal en met tal van voorbeelden. Elk hoofdstuk sluit af met een interview met een ervaren journalist als Rudi Vranckx, Liesbeth Van Impe en Faroek Özgünes. Deze nieuwe editie van Journalistiek bevat een volledig geactualiseerde tekst en werd aangevuld met interviews met nieuwe relevante stemmen. Zo is het boek een basiswerk voor beginnende journalisten en voor iedereen die een inkijk wil in het journalistieke bedrijf.
Keywords: Journalistiek