Lean in het onderwijs : efficiënt, foutloos en klantgericht werken binnen de schoolorganisatie - Crampe, Hans, ....- (Brussel : Politeia, 2016)
De enerverende zoektocht naar een projector die niet op de afgesproken plaats is opgeborgen, vier handtekeningen nodig hebben voor een simpele aanvraag, bergruimtes volstouwen met spullen die nooit meer gebruikt worden, chaos die ontstaat wanneer een collega onverwacht uitvalt. Allemaal handelingen in je schoolorganisatie die energie en tijd opslorpen maar geen enkele toegevoegde waarde hebben. Pure verspilling dus. LEAN in het onderwijs: - biedt een antwoord op inefficiënte manieren van werken binnen de schoolorganisatie. - helpt directeurs, schoolbestuurders, medewerkers en leerkrachten om efficiënter, foutlozer en klantvriendelijker te handelen. Zo kan iedereen op school zich maximaal toeleggen op zijn kerntaken en verantwoordelijkheden.