Communicatie op school : haalbare ideeën voor een sterk verhaal - Van Driessche, Ann, ....- (Brussel : Politeia, 2011)
Wie werkt in een school ziet het elke dag gebeuren: communicatie die goed loopt, maar ook communicatie die moeizaam of ronduit slecht verloopt. Communiceren in een schoolcontext is bovendien een heel complex gegeven. Leerlingen, schoolteam, ouders, externe ‘stakeholders', … iedereen verwacht een aangepaste vorm van communicatie. Over communiceren werden al boekenplanken vol geschreven. Hoog tijd voor een boek dat zich specifiek op het onderwijs richt! Doeltreffende communicatie is tenslotte een essentiële indicator van beleidvoerend vermogen en dus van kwaliteitsvol onderwijs. ‘Communicatie op school' wil scholen op weg helpen om hun eigen communicatiebeleid te ontwikkelen. Tegelijkertijd is het een praktische handleiding bij de communicatie met verschillende doelgroepen en in verschillende situaties. Alles is immers communicatie: van de aankleding van de speelplaats over het taalgebruik in brieven tot de manier waarop de secretariaatsmedewerker de telefoon opneemt. Dit boek maakt duidelijk dat een goede communicatie voeren voor elke school een haalbare kaart is. U vindt er geen theoretische traktaten maar wel concrete informatie waarmee u meteen aan de slag kunt. Zodat u het sterk verhaal dat u schrijft met de school op een sterke manier naar buiten kunt brengen. Auteur van ‘Communicatie op school' is Ann Van Driessche, communicatiedirecteur GO!