Net als mijn mama - Melling, David, ....- (Amsterdam : Zirkoon, 2009)
Een leeuwenjong stelt zijn papa en mama voor in twee afzonderlijke boekjes. Bij beide staat hij afgebeeld met respectievelijk zijn mama en papa, die met hem vergeleken heel groot zijn. Dan vertelt hij op elke bladzijde hoe hij op hen lijkt en wat ze zoal doen de hele dag -- als hij zich verveelt zegt mama: "waarom ga je niet iets doen?", maar als hij dan 'iets' doet, zegt ze: "zit toch eens vijf minuten stil". Het leuke aan deze boekjes is de tegenstelling tussen wat het leeuwtje denkt en de werkelijkheid: als hij vroeg wakker wordt en vol energie aan de nieuwe dag begint ("net als mijn mama"), zie je een mama die met moeite haar ogen open krijgt; als hij trots vertelt dat hij op een dag net zulke scherpe tanden zal hebben als zijn papa ("net als mijn papa"), zie je vader leeuw naar zijn mond grijpen terwijl een half afgekloven appel op de grond valt; als zijn papa zegt dat hij niet bang hoeft te zijn voor iets groots, zie je vader leeuw staan beven voor een grote aap... enz. Twee vrolijke prentenboekjes vol humor en met leuke, dynamische tekeningen en heel herkenbare situaties. [Josee Goyvaerts] Copyright (c) Vlabin-VBC2005Bron: http://www.deleeswelp.be
Een welpje wil later net zo worden als zijn mama. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Keywords: Familie