Het ei - Waddell, Martin, 1941-; Barton, Jill, 1940- (Rotterdam : Lemniscaat, 2014)
De cover van Het ei maakt meteen nieuwsgierig: een hele eendenfamilie, inclusief twee wat grotere kuikens, staat om een nest geschaard en kijkt verwachtend naar het ei in het midden. Eendje zag nog nooit een ei en stelt verbaasd vragen aan mama en papa, tante en opa. Ook Neef Eend kan zijn ogen niet geloven. Uiteindelijk komt het geboortemoment eraan en staat de hele familie rond het nest. Het ei barst en het kuikentje wordt met vrolijk gesnater verwelkomd. De tekst leest heel vlot en de kleine en paginagrote, soms over twee bladzijden lopende prenten zijn expressief en levendig, in zachte tinten met veel geel en blauw. Alles wordt heel natuurlijk gehouden, de vijver, de begroeiing langs de oevers, de eenden zelf... Er spreekt een sfeer van geborgenheid en evenwicht uit, een vanzelfsprekende rust. Een prachtig prentenboek om voor te lezen en samen met kleuters in te kijken. [Josee Goyvaerts] Copyright (c) Vlabin-VBC2006Bron: http://www.deleeswelp.be
Als mamma een ei heeft gelegd, stelt Eendje allerlei nieuwsgierige vragen aan zijn ouders, tante en opa over het ei en wat daarin zit. Prentenboek met grote aquarellen in zachte kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.