Hopeloos verliefd - Glitz, Angelika, ....-; Swoboda, Annette, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2014)
In Hopeloos verliefd spelen schapen de hoofdrol, en de knappe Prins Valentijn (Franz in de oorspronkelijk Duitse versie) is op zoek naar een vrouwtje om van te houden. Deze wens schrijft hij op een grote vlag, en meteen komen er vier snoezige schapenmeisjes op af. Maar Prins Valentijn heeft één zwak: hij zet niet graag zijn bril op, en zonder is hij vreselijk bijziend. Hij loopt de vier schoonheden daardoor straal voorbij, en rent recht op Berendien af. Ook al heeft dit vrouwtjesschaap rode vlekken in haar gezicht, flaporen, een schommelbuik en veel te dunne pootjes, voor Valentijn is zij de ware. Meteen wordt de bruiloft geregeld; de vier jaloerse meiden kunnen dat niet verhinderen. Gelukkig ziet Valentijn Berendien nog even graag, wanneer hij zijn bril opzet. De tekst is geheel op rijm en heeft gelukkig de vertaling behoorlijk goed doorstaan. Alleen de volgende combinatie krijg ik er bij het voorlezen echt niet rijmend uit: "Maar de bruidegom zei juist 'ja, ik wil' en / ze konden alleen nog maar VALENTIJN! gillen." Valentijn en de andere schaapjes worden op een grappige, aandoenlijke manier afgebeeld. Ze werden in een dekkende verflaag neergezet tegen een vlekkerige, eenkleurige achtergrond. Door de felle, frisse achtergrondkleuren groen, blauw, geel of roze straalt zowat elke pagina die je omslaat een kleurrijke vrolijkheid uit. [Karin Van Camp] Copyright (c) Vlabin-VBC2001Bron: http://www.deleeswelp.be
Prins Valentijn is op zoek naar een vrouw en wordt stapelverliefd op een schaap met een heldere lach, zodat vier andere, poezelige schaapjes jaloers zijn. Prentenboek met illustraties in frisse, zachte kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Verliefd zijn