Van mug tot olifant - Schubert, Ingrid, ....-; Schubert, Dieter, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2014)
Dit kleurige prentenboek, dat tegelijk in tien talen en dertien landen is verschenen, toont de fabelachtige tekentechniek van deze illustratoren die we uit vroeger werk kennen. Het eerst valt op de natuurgetrouwheid van de afbeeldingen, uitgevoerd in potlood, pen, krijt en aquarel, om van de vele getekende grapjes nog maar te zwijgen. Het boek opent met een dubbelpagina waarop wel 50 dieren staan afgebeeld: bekende en onbekende, wilde en tamme, tropische en arctische. Over deze dieren komen we van alles aan de weet: hoe kruipen ze uit het ei, waar leven ze, hoe bewegen ze zich voort, waar wonen ze, hoe verzorgen ze hun jongen, etc. Er is een oerwoud-zoekplaat en een illustratie met diverse poeperds. De platen, met dieren uit verschillende werelddelen bij elkaar, nodigen uit tot kijken en praten met individuele of kleine groepjes kinderen. Dit met grote vakbekwaamheid gemaakte boek kan gebruikt worden tot kinderen een jaar of 10 zijn. © NBD Biblion - Jos Weinberg
N een doorlopend verhaal wordt verteld wat allerlei dieren uit de hele wereld eten, waar ze slapen en wonen en hoe ze zich beschermen. Prentvertelling met natuurgetrouwe, soms grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Keywords: Dieren