Poesje Mauw - Van Hout, Mies, 1962- (Rotterdam : Lemniscaat, 2015)
Groot hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken met teksten van twaalf kinderliedjes over dieren. Het betreft bekende liedjes als Poesje mauw, Er zaten zeven kikkertjes, Olifantje in het bos en In de maneschijn. Over dubbele pagina's en tegen een witte achtergrond zijn de dierfiguren in volle, intense kleurschakeringen met krachtige dikke lijnvoering neergezet. De speelse illustraties, voornamelijk gemaakt met waskrijt, zijn erg kunstzinnig en een lust voor het oog. De tekstregels in verschillende kleuren passen daar prima bij. De dieren zijn frontaal of in zij-aanzicht weergegeven; het lage perspectiefgebruik verhoogt de betrokkenheid. Een muziekcd is toegevoegd. De liedjes worden gezongen door een rustige, heldere, goed verstaanbare vrouwenstem. De instrumentale begeleiding met onder meer gitaar, 'regenpijp' en het enigszins trage geluid van een melodica is sfeerverhogend. Verzorgde, kunstzinnige uitgave om samen met kinderen te bekijken en de liedjes mee te zingen. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar. © NBD Biblion
Leespluim van de maand, 2015 - Twaalf bekende kinderliedjes als 'Poesje mauw' en 'Er zaten zeven kikkertjes' . Hardkartonnen prentenboek met speelse illustraties in heldere kleuren en liedjes op cd. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.