No-nonsense bewegingsonderwijs : opbouw en variaties - Jasper, Gertien, ....-; Hekkema, Mignon, ....- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2015)
Een rijk geïllustreerd boekje met daarin een impressie van bewegingsmogelijkheden voor lessen lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs. Onder andere grondvormen van beweging, jongleren, doel- en tikspelen, stoeispelen en bewegen op muziek, worden in beeld gebracht. Een voorbeeld is een beschrijving van het thema balanceren, met een definiëring van de bewegingsuitdaging, de algemene opbouw en wat dat betekent voor de praktijk. De differentiatie komt tot uitdrukking in een tabel met de kolommen makkelijk en moeilijk. Tips worden onderverdeeld in veiligheid, emotionele veiligheid en tips voor de techniek. Tevens worden suggesties gedaan voor overige materialen. Een beschrijving van de lesgeefsituaties wordt ondersteund met het beeldmateriaal en dat spreekt tot de verbeelding. Met relevante bronvermelding met betrekking tot de lichamelijke opvoeding. Handig werkje voor beginnende studenten lichamelijke opvoeding en studenten van de pabo. © NBD Biblion - Jan Schijvenaars
Oefenstof voor lessen lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs, met thema's, tips en differentiatiemogelijkheden.
Keywords: Bewegingsopvoeding ; didactiek