Kleuters in omloop : bewegingsactiviteiten voor elke klas - Martens, Birgen, ....-; Nerinckx, Sander, ....- (Averbode : Averbode, 2015)
Kleuters in omloop biedt een schat aan didactisch materiaal voor de lessen bewegingsopvoeding. In de vijftig fiches met evenveel verschillende opstellingen komen de zes belangrijkste bewegingsthema's aan bod: Trekken en duwen Heffen en dragen Klimmen en klauteren Bal- en dingvaardigheden Balanceren Springen Deze vijftig opstellingen kunnen als post worden gebruikt in de lessen bewegingsopvoeding, als aparte omloop of aan elkaar geschakeld tot een grote omloop. Met de handige tips en differentiatie-mogelijk-heden zijn alle posten geschikt voor elke kleuterklas. In de materiaallijst staan de nodige materialen opgesomd die in de meeste gymzalen aanwezig zijn, aangevuld met kosteloos materiaal. De overzichtelijke tekening van de opstelling maakt het voor de leerkracht eenvoudig om de opstelling op te bouwen. De grote foto's tonen hoe de kleuters de bewegingen moeten uitvoeren. Kleuters in omloop is een inspiratiebron voor zowel leerkrachten lichamelijke opvoeding als kleuterleerkrachten, en helpt hen om boeiende en creatieve lessen in elkaar te boksen.