Trainingsschema en training : handleiding voor het maken van trainingsschema's - Verbeet, Freek, ....- ([s.l.] : Digitalis)
In dit boek Trainingsschema en training: handleiding voor het maken van trainingsschema's behandelt auteur Freek Verbeet het zelf maken van trainingsschema's in de sportwereld. Dit boek is toegespitst op fitness, maar de kernprincipes voor het maken van een trainingsschema zijn gelijk. Tegenwoordig heb je veel Amerikaanse boeken met allerlei methodieken, waardoor je snel resultaat kunt boeken. Alleen zijn die boeken vaak in het Engels. Daarnaast wijken Amerikaanse methodieken soms totaal af van de Nederlandse bevindingen in de sportwereld, waardoor ze minder geschikt kunnen zijn voor Nederlandse doeleinden. In dit boek leer je stapsgewijs om een eigen kwalitatief trainingsschema te maken. Met kwalitatief wordt bedoeld dat je een trainingsschema leert opbouwen en deskundig leert evalueren. Door middel van F!tVak (erkende overkoepelende fitness organisatie) verwijzingen en eigen ervaringen wordt dit aan jou gepresenteerd. De besproken onderwerpen zijn: trainingsleer; trainingsdoelstelling(en); trainingsmethodieken; voorbeeldtrainingsschema's en eigen benamingen; evaluatiemomenten; adviezen in de bijlage (vetverbranding, doelstellingen maken, et cetera) en veel meer!