Judo als spel - Middelkamp, Jan, ....- (Zeist : Jan Luiting Fonds, 2011)
Handleiding voor leraren lichamelijke opvoeding om bij het onderwijs gebruik te maken van eenvoudige en ongevaarlijke judotechnieken. Voor niet-judobeoefenaren zijn niet alle judoworpen en grepen te gebruiken; het gaat erom met eenvoudige middelen de pedagogische uitgangspunten van judo op speelse wijze in de praktijk uit te dragen. Dit boek is uitgegeven in de praktijkreeks Sportimpuls. Deze nieuwe druk is op een meer eigentijdse en moderne wijze uitgegeven. De inhoud is vrijwel ongewijzigd, maar is nog steeds actueel. Ook de goed getekende illustraties zijn onveranderd. De auteur is judoka, leraar lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschapper. Nog steeds aanbevelenswaardig. © NBD Biblion
Keywords: Judo