Wat werkt : leren met verstand : praktische toepassingen voor het onderwijs van recente inzichten in hersenfuncties - Van den Bosch, Ab, ....-; Dogger-Stigter, Anne-Marie, ....- (Vlissingen : Bazalt, 2012)
Hoe beter u weet hoe de hersenen leren, denken en vergeten, des te succesvoller uw onderwijs kan zijn. Immers, alles wat u uw leerlingen wilt laten begrijpen, onthouden of toepassen komt neer op het teweegbrengen van veranderingen in de hersenen. Door allerlei nieuwe technieken is de kennis over de werking van de hersenen de laatste decennia explosief toegenomen. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de verschillende manieren om de hersenen tijdens leren en instructie positief te beïnvloeden. Het leren verloopt daardoor gemakkelijker en wordt voor de leerlingen en de leraar een stuk plezieriger. In dit boekje vindt u een aantal tips hoe u het leren een ‘breinvriendelijker' karakter kunt geven. Sommige van deze tips zult u misschien herkennen, omdat u ze al gebruikt. Beschouw deze dan als een bevestiging dat u op de goede weg zit. Wellicht gaat u ze dan nog bewuster en vaker toepassen.
Eerder verschenen o.d.t.: Leren met verstand : praktische toepassingen voor het onderwijs van recente inzichten in hersenfuncties
Keywords: Kwaliteitszorg ; onderwijsLeraren ; professionalisering