Verder kijken dan de hype : tablets : een didactisch instrument in de klas - Devlieger, Kirsten, ....-; Dhondt, Dany, ....-; Van Houte, Hilde, ....- (Kalmthout : Abimo, 2015)
Beelden van kleine kinderen die in de klas of thuis met een tablet spelen bevestigen het intuïtieve gebruik van mobiele apparaten. Maar met welke applicaties of apps spelen deze kinderen, wat leren ze en hoe worden deze tablets geïntegreerd in de onderwijspraktijk? ‘Verder kijken dan de hype' is een Praktijk- en Visieboek dat grondig uit de doeken doet op welke manier je tablets kunt inzetten in het onderwijs. Hierbij wordt de tablet vooral gezien als middel en niet als doel. Wat is ‘Verder kijken dan de hype'? • Inspiratieboek dat elke leerkracht verder wil laten verder kijken dan de hype zelf. • Handboek dat handvatten aanreikt om het tabletgebruik in de klas te faciliteren. • Concrete activiteiten en impulsen uitgewerkt voor kleuters en lagere school: in de les, als project, binnen thema's, klasuitstappen,… • Duidelijke vermelding van bruikbare apps en tools voor in praktijk. • Probleemoplossend, onderzoekend en samenwerkend leren bij kinderen en jongeren stimuleren en ontwikkelen. Deze uitgave sluit aan binnen het STEM-onderwijs. STEM, de internationale afkorting voor Science, Technology, Engineering and Mathematics, staat onder andere voor het leergebied wiskunde en de domeinen wetenschap en techniek binnen het leergebied wereldoriëntatie.
Keywords: ICT ; onderwijs ; Vlaanderen