Museum van het gevoel : musea op de huid van de samenleving - Van Oost, Olga, ....-; Van Genechten, Hildegarde, ....-; Daenen, Roel, ....- (Brussel : Politeia, 2016)
Museum van het gevoel. Musea op de huid van de samenleving neemt de lezer op sleeptouw langs grotendeels onontgonnen terrein: nieuwe vormen van museumbeleving, met (hernieuwde) aandacht voor morele verantwoordelijkheid, engagement, empathie, wijsheid, schoonheid, persoonlijke betekenisgeving, zintuiglijkheid en emotionaliteit. Het rationele, intellectuele museum dat alleen maar objecten bestudeert, is voorgoed passé. Opgelet dus. Dit boek kan uw leven radicaal veranderen. Het is bedoeld voor verschilmakers en voorlopers maar vooral voor wie verder wil denken en gaan dan de gebruikelijke paden. Als u zich afvraagt hoe musea emoties kunnen 'inzetten', en waarom dat eigenlijk zou 'moeten', dan is dit boek beslist iets voor u.
Keywords: Musea