Wat werkt : bovenschools leiderschap : opbrengstgericht besturen - Marzano, Robert J., 1946-; Waters, Timothy, ....- (Vlissingen : Bazalt, 2012)
Als schoolbestuur word je steeds vaker aangesproken op je verantwoordelijkheden en op de uitvoering van je beleid. Dit wordt vaak in verband gebracht met de kosten van bestuur en met je management, meestal gevolgd door de vraag 'of het niet wat minder kan'. De centrale vraag in dit boek luidt dan ook: 'Wat kan jij als bestuurder en manager doen om je onderwijs goed te laten functioneren?' Wat werkt: Bovenschools Leiderschap biedt een heldere uiteenzetting van de relaties tussen bovenschools leiderschap en leerlingprestaties. De uitgave vertaalt deze relaties naar de onderwijspraktijk aan de hand van concrete tips en adviezen die aantonen hoe je als bestuurder tot verhoogde leerwinsten kan komen.
Nederlandse bewerking : Jan van Iwaarden, Désirée van der Heijden en Pieter de Kool
Keywords: Onderwijsmanagement