De olifant in de kamer : 7 stappen naar inspirerend leiderschap - Furnier, Sam, ....- (Gent : Witsand Uitgevers, 2015)
De auteur is een bevlogen bestuurder van een familiebedrijf. In dit boek probeert hij aan de hand van praktijkvoorbeelden die zijn ontleend aan zijn eigen ervaringen alsmede bestaande theorieën invulling te geven aan zijn manier van inspirerend leidinggeven. Dit boek gebruikt veel voorbeelden uit de dierenwereld, van historische figuren en metaforen om een brug te kunnen slaan naar de realiteit van alledag. Het boek is een samenvatting van standaard algemeenheden die voor nagenoeg alle situaties van toepassing zijn. Het algemeen belang gaat voor het eigen belang en communiceren zijn enkele onderdelen van zijn zevenstappenplan. Als je een vergelijking trekt met alle andere beschikbare boeken over leiderschap dan kom je tot de conclusie dat het een 'dertien in een dozijn'-boek is met weinig vernieuwends. Het oh ja-gevoel overheerst en het werk laat geen diepe indrukken na. © NBD Biblion - Drs. Can Kumr
Keywords: Leiding geven - Coachen