Wie heeft mijn kaas gepikt? : omgaan met verandering : zakelijk en privé - Johnson, Spencer, 1938-2017 (Amsterdam / Antwerpen : Business Contact, 2016)
Parabel over twee muizen en twee minimensen, die in een doolhof naar kaas zoeken. Als de kaasvoorraad op een plek op is, gaan de twee muizen direct op zoek naar nieuwe kaas. De twee minimensen hebben meer moeite met de verandering. De lessen van deze parabel over het omgaan met verandering, behandelen thema's als angst overwinnen, avontuur verwelkomen, daarheen gaan waar de kaas is, veranderingen aan zien komen en aanvaarden. Het verhaal wordt kort ingeleid; na het verhaal worden enkele voorbeelden gegeven hoe mensen met de verschillende elementen uit het verhaal kunnen oppikken. Een prettig leesbaar boekje. © NBD Biblion - Peter De Boer
Ziet u een verandering als een uitdaging of wordt u erdoor verlamd? De vier personages in 'Wie heeft mijn Kaas gepikt?' van Spencer Johnson worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen; elk reageert anders als zijn Kaas plotseling op is. Die Kaas is een metafoor voor wat we in het leven nastreven en waaraan we ons hechten: een interessante baan, een warme relatie, geld, een eigen huis, gezondheid, spiritueel evenwicht... Hebben we onze Kaas gevonden, dan is de neiging groot ons eraan vast te klampen. Maar de Kaasvoorraad is niet onuitputtelijk: een bedrijf reorganiseert, een partner gaat ervandoor, ziekte slaat toe - zekerheden ontvallen ons. Johnson laat zien wat voor angsten verandering teweegbrengt, hoe u die met succes kunt overwinnen en hoe u uit verandering nieuwe kansen schept. Wereldwijd werden van deze klassieker 26 miljoen exemplaren verkocht in 37 talen.
Met een voorwoord van Ken Blanchard
Keywords: Innovatie ; Levenskunst ; Zelfontplooiing