De TED-methode : impactvol presenteren - Anderson, Chris, 1961- (Amsterdam : Maven Publishing, 2016)
Iedereen kent TED, de nieuwe manier van verhalen delen ofwel: het nieuwe kampvuur. De talk van Brené Brown werd wereldberoemd, net als die van Siegfried Woldhek, Elizabeth Gilbert en vele anderen. Er zijn nu lokale TEDx. De auteur is 'head of TED' en deelt de stappen naar een impactvolle presentatie: de rode draad, valkuilen, talktools, script, start en finish. Maar ook aanverwante zaken als slides, wat moet ik aan?, je zenuwen in bedwang, de opstelling op het podium, je stem en uitstraling. Een vaste formule is er niet, maar deze wervelwind aan tips helpt. Een musthave kortom voor iedereen die van TED houdt of een presentatie moet geven. Een klein nadeel is de enthousiaste name dropping, die ons Nederlanders soms weinig zegt en eerder het ego van de auteur dan zijn boodschap versterkt. Eenvoudige vormgeving in zwart-wit, uiteraard met het bekende rood-wit op de omslag. Met een voorwoord van Jim Stolze. © NBD Biblion - Drs. Sasja E.A. Nicolai
Adviezen voor spreken in het openbaar.
Keywords: Presentaties ; Spreekkunst ; Communicatie