Zijn er nog managers nodig? - Van Massenhove, Frank, ....- (Tielt : Lannoo Campus, 2016)
Wat is de rol van managers in een wereld van disruptie en ambiguïteit? Elke organisatie zal verandering moeten zien aankomen en erop anticiperen en reageren voor het te laat is. Veel managers en beleidsmakers denken dat wat in een andere sector gebeurt of bij de concurrent hen niet zal treffen. Dit boek noemt dat lambriseringsdenken. Het zal niet werken. Wendbaarheid is essentieel. De auteur beschrijft hoe hij als topmanager hiermee omgaat; het gaat niet om wat je doet maar om hoe je het doet; werken vanuit een open plan. In die werkelijkheid dient de manager een verhaal te brengen dat de verandering waardevol maakt voor de groep en elke medewerker. De CEO is de bewaker van de cultuur en van de vraag waarom we op potentiële disrupties anticiperen en veranderen. De schrijver is topmanager bij de Belgische Overheidsdienst Sociale Zaken. Een helder en vlot geschreven praktijkboek voor managers, bestuurders en beleidsmakers. met eindnoten en een literatuurlijst. © NBD Biblion - K.W. Sijtsma
Praktisch betoog over het belang van management bij het anticiperen en reageren op veranderingen en van wendbaarheid voor bedrijven en organisaties.
Keywords: Leiding geven - Coachen