Team management : praktisch handboek - Parkinson, Robert J., ....-; Grossman, Gary, ....- (Aartselaar : Deltas, 2016)
Een succesvolle manager worden is de kern van de boodschap. Succesvol heeft daarbij drie aspecten: een productief team waarin de mensen groeien, een team waarvan de leden door de manager worden gerespecteerd en een team met nuttige communicatie. In deze situatie is de manager een goede leraar, een gevoelige adviseur en een vakkundige tuinder (beter vertaald als teler). De beginnende manager krijgt inzichten en oriëntatieoefeningen om een goed afdelingsfundament te creëren. Hierbij is belangrijk om positief om te gaan met openlijke kritiek en keihard op te treden tegen ondermijnend gedrag. Het tweede deel richt zich op het voorbouwen van de goede start (fundering). Instrumenten hierbij zijn effectief delegeren, productief vergaderen, conflicten en intimidatie beheersen om daarmee voortgang te maken op de gestelde doelen. De auteurs zijn consultants en managementtrainer in de Verenigde Staten. Ze hebben veel managers geholpen, maar zelf geen managementfunctie gehad. Gericht op nieuwe managers, mensen die net gepromoveerd zijn om een afdeling of team te leiden. Een zeer Amerikaans aandoend boek. Afgezien van de titel is dit een ongewijzigde herdruk. © NBD Biblion - Ir. K.W. Sijtsma MBA
Keywords: Teamwork ; Coaching ; management