Geneesmiddeleninformatie - Bütterhoff, J. J. F., ....-; Van Opdorp, F. A. C. (red.), ....- (Amsterdam : Elsevier Gezondheidszorg, 2010)
De wijziging van de 9e en 10e druk ten opzichte van de 8e druk is de onlinetoevoeging StudieCloud. 'Geneesmiddeleninformatie' is een handboek en naslagwerk bestemd voor verpleegkundigen, apothekersassistenten, praktijkondersteuners en anderen, die in hun dagelijkse werkzaamheden met geneesmiddelen in aanraking komen. Een goede kennis van geneesmiddelen is voor al deze groepen onontbeerlijk. De afgelopen jaren is de behandeling met geneesmiddelen complexer geworden. De hulp van verpleegkundigen wordt steeds vaker ingeroepen bij de toenemende thuisbehandeling, en hbo-geschoolde farmakundigen en farmaceutisch consulenten hebben hun entree gemaakt. Ook het voorschrijven van geneesmiddelen door nursepractitioners is bijna een feit. In verband met de introductie van generiek voorschrijven in de ziekenhuizen is in de tekst gekozen voor de generieke naam van geneesmiddelen. Wel worden in tabellen de merknamen genoemd. De hoofdstukken die bij elkaar horen op basis van werking, zijn geclusterd in blokken. De eindredactie was in handen van drs. J.J.F. Bütterhoff en drs. F.A.C. van Opdorp, beiden apotheker. Bij de selectie van de auteurs is gestreefd naar een ideale mix tussen ziekenhuisapothekers en openbaar apothekers, zodat ieders specifieke praktijkervaring voor de lezer beschikbaar komt.
Keywords: Geneesmiddelen