Professioneel communiceren met ouders - Bolks, Tonnis, ....- (Amsterdam : Boom Lemma, 2015)
Actuele uitgave over communiceren met ouders in de beroepspraktijk van leerkrachten, groepsleiding, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. Het boek combineert theorie met praktijk en conceptvorming met zelfonderzoek. Alle thema's van deze tijd komen op praktische en profijtelijke wijze voorbij: ouders zijn eindverantwoordelijk voor hun kroost, maar hebben dagelijks meer en meer te maken met professionals die beroepshalve met hún kinderen werken. In dat proces van samen verantwoordelijk zijn en partnerschap zijn afstemming, overleg, visie en koers nodig. Alle facetten van moderne communicatie komen in die samenwerking voorbij. Het accent ligt op het ontwikkelen van benodigde inzichten en professionele competenties op het vlak van school en ouders, de inhoudelijke betekenis van ouderschap, gesprekken tussen ouders en professionals, vertrouwen hebben in elkaar, omgaan met moeilijke situaties, inzicht in het verloop van communicatieprocessen. De doelgerichte informatie wordt afgewisseld met tabellen, schema's, vragenlijsten, verwerkingsopdrachten, conceptuele vormgevingen en kaders met praktijkvoorbeelden. Met literatuuroverzicht en register. Hoewel bedoeld voor pabo-studenten, ook geschikt voor een bredere doelgroep. De auteur is onderwijskundige en docent in het hbo. © NBD Biblion - Mart Seerden
Studieboek voor pabo-studenten over het communiceren met ouders in het basisonderwijs, de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk.