Turnen voor beginnerz - Nuij, Jennifer, ....- (Rotterdam : 2010 Uitgevers, 2016)
Turnen voor beginnerz biedt een goede ondersteuning aan (beginnende) docenten in het bewegingsonderwijs bij het voorbereiden van de turnlessen. Het is dan ook bijzonder geschikt voor studenten lichamelijke opvoeding. Het boek is gebaseerd op de gelijknamige turnmethode die door Jennifer Nuij, docente bewegingsonderwijs aan een middelbare school in Amsterdam, is ontwikkeld. In Turnen voor beginnerz besteedt zij gedetailleerd aandacht aan het voorbereiden en uitvoeren van turnlessen, het didactisch handelen van de docent én motorisch leren. Deel 1 bevat achtergrondinformatie over turnen binnen het bewegingsonderwijs en de steeds wisselende rol van de docent daarbij. De didactische informatie in dit deel kan studenten en beginnende docenten houvast bieden bij het in de praktijk brengen van de lessenreeksen in deel 2. De acht lessenreeksen in dat deel zijn zeer gedetailleerd uitgewerkt en rijk geïllustreerd met foto's. Deel 3 bevat kijkwijzers voor de hulpverleners die tijdens de les kunnen worden uitgedeeld. Met behulp van de instructies in deze kijkwijzers kunnen leerlingen adequaat leren hulpverlenen en verkrijgen zij een goed inzicht in het bewegingsverloop.
Keywords: Turnen