Rusten is het nieuwe sporten : herstellen door training : de nieuwe hype voor managers - Geys, Jef, 1934-2018 (Tielt : LannooCampus, 2016)
Hoe pak je een vermoeid lichaam aan? Waaraan herken je structurele vermoeidheid? Hoe kun je door goed te herstellen ook je werkprestaties optimaliseren? Gezondheidsprogramma's en trainingsboeken zijn de nieuwste hype en zetten duizenden mensen aan tot meer sport, gezonde voeding of andere training. Het enige probleem: ze vertrekken van een niet-vermoeid, universeel lichaam. En daar gaan ze al meteen in de fout. Dit boek motiveert je om met je eigen individuele behoeften en draagkracht rekening te leren houden bij het omgaan met stress, een drukke job of het opbouwen van een trainingsprogramma. Verstandig trainen, eten of slapen is immers geen kwestie van blindelings standaardvoorschriften te volgen, maar van te weten in welke mate en op welke manier je lichaam vermoeid is. Een uitgerust lichaam krijg je door je levensstijl af te stemmen op wat jij als individu op dat bepaald moment nodig hebt. Op die manier kunnen training, ontspanning, slaap en juiste voeding eindelijk doen waarvoor ze bedoeld zijn: echte energie geven in je vrije tijd, zodat je ook professioneel scherper kunt staan.
Keywords: Vermoeidheid ; Stress ; Gezondheid