De intelligente belegger : de klassieker over de slimste beleggingsstrategie - Graham, Benjamin, 1894-1976 (Amsterdam : Business Contact, 2016)
Benjamin Graham is al bijna veertig jaar dood, maar zijn boek wordt nog steeds aangeprezen als het beste boek over beleggen ooit geschreven. Sinds 1949 is er aan de basisprincipes van intelligent beleggen vrijwel niets veranderd. Graham maakt een onderscheid tussen de defensieve belegger en de ondernemende belegger. 'Intelligent' wordt in het boek gebruikt in de betekenis van ‘begiftigd met het vermogen van kennis en begrip'. Voor defensieve beleggers komt intelligent handelen neer op het met ferme hand toepassen van relatief eenvoudige regels tot behoud van het kapitaal. De ondernemende belegger zal tijd en zorg investeren in de selectie van degelijke, aantrekkelijke aandelen. Graham geeft drie aanvullende strategieën voor de defensieve belegger en vijf standaardmethoden voor de ondernemende belegger en werkt die in zijn boek verder uit. Ook nu nog een waardevol boek. Een standaardwerk in het genre. © NBD Biblion - J. Swaen
Standaardwerk over beleggen, waarin een onderscheid wordt gemaakt tussen de defensieve en de ondernemende belegger. Met strategieën voor beiden.
Keywords: Beleggen