Maak het met kunstenaars : een kunstdoeboek voor iedereen - Pol, Rixt Hulshoff, ....-; Piksen, Hanna, ....- (Amsterdam : BIS, 2015)
Het Stedelijk Museum in Amsterdam organiseert wekelijks workshops voor het publiek met kunstenaars (#maakhetmetkunstenaars). In de workshops in dit boek prikkelen kunstenaars de creativiteit en helpen ze bij het ontwikkelen van een eigen smakelijk kunstzinnig 'recept'. De inhoudsopgave laat met icoontjes zien dat er veel verschillende mogelijkheden zijn waardoor men zich kan laten inspireren. 'Waar heb je zin in?' is de vraag die leidend kan zijn bij het maken van een keuze. Er zijn workshops om met lage kosten een groots effect te bereiken, buitenkansworkshops zoals tuinieren in het wild en legio andere mogelijkheden om (samen) aan de slag te gaan. Naast uitleg over de techniek wordt nadruk gelegd op het loslaten van de controle en op het met plezier werken. Het publiek wordt uitgenodigd om zichzelf te verliezen in het trainen van oog en geest. Daarbij wordt het ook gestimuleerd om vragen te stellen over kunst als: 'Kan kunst wonden helen?' Uitnodigend werk in mooie lay-out om de kunstenaar in jezelf te wekken. © NBD Biblion - Monique Smit
Keywords: Kunsttechnieken