Sinterklaas - Dematons, Charlotte, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2015)
Een lust voor het oog is dit tekstloze groot formaat (maxi-editie) kijk-en zoekboek over Sinterklaas. Vanaf het omslag en het eerste schutblad tot aan het laatste schutblad vertelt het uitgebreid het verhaal rond vijf december. De overvloed aan details op de over twee pagina's uitgebreide illustraties maakt dat er steeds weer iets nieuws te ontdekken valt. Zoals het duidelijk Spaanse landschap (met Sacrada Familia, molens à la Don Quichotte, flamencodansers), waarin een speelgoedleverancier bij het buiten van Sinterklaas komt aanrijden. De andere platen laten zien hoe al het lekkers wordt gebakken en samen met de cadeaus wordt ingescheept op de stoomboot. In Nederland wordt Sinterklaas traditioneel verwelkomd. De illustraties zijn met fijne penseelstreken en met een fijn oog voor details gemaakt. Grappig is te zien hoe de hulp-Sinterklazen door de echte sint geïnspecteerd worden. Ondanks zijn drukke werkzaamheden heeft de hoofdpiet nog tijd een verjaardagscadeau voor Sinterklaas te kopen. Op het laatste schutblad is te zien hoe een uitgeputte sint van dit welverdiende cadeau geniet. De maakster ontving voor haar boek zowel de prijs Mooiste Boekomslag 2007 als de Gouden Penseel 2008. 'Voorlezen' en steeds weer bekijken en ontdekken vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion
Een IBBY silent book
Leeftijd: vanaf 3-5 jaar
Keywords: Sinterklaas