Meervoudige intelligentie : het complete MI boek - Kagan, Spencer, ....-; Kagan, Miguel, ....- (Rotterdam : Bazalt, 2015)
Prof. dr. Howard Gardner onderscheidt op basis van hersenonderzoek en onderzoek in leersituaties 8 vormen van intelligentie. Hij gaat er vanuit dat ieder mens een persoonlijk profiel van sterk en minder sterk ontwikkelde aspecten van deze intelligenties heeft. Prof. dr. Spencer Kagan ontwikkelde hierop aan de Universiteit van Californië een scala aan praktische toepassingsmogelijkheden van Meervoudige Intelligentie (MI) in het onderwijs. Zijn boek is internationaal gezien hét standaardwerk. Dit veelomvattende boek laat MI tot leven komen in de klas en op school. In drieëntwintig boeiende hoofdstukken staan de diverse intelligenties én hun toepassing in het onderwijs beschreven. Het boek beschrijft: De Analytische en intuïtieve verkenning van elke intelligentie De beoordeling van de MI-theorie op basis van kennis over het functioneren van ons brein De zeven elementen van authentieke MI-meting De MI Test en Facet Test voor de 8 intelligenties hoe te matchen, stretchen en vieren met de meerdere intelligenties drie visies op het toepassen van het MI-concept voor alle onderwijsgevenden honderden ideeën voor het creëren van een MI-klas en MI-school meer dan 160 didactische structuren om iedere les te veranderen in een MI les een stappenplan voor MI lessen, LeerCentra, werkstukken en thema's 125 kant-en-klare MI activiteiten met kopieerbaar werkmateriaal.
Dl. 1 : De intelligenties en hun toepassing in het onderwijs - Dl. 2 : In de klas : structuren en activiteiten - Dl. 3 : Schoolontwikkeling, MI meting, evaluatie van MI theorie
Keywords: Intelligentietests