Kwaliteitenspel PLUS - Gerricksens, Peter, ....-; Verstege, Marijke, ....- (Torhout : CREARE Depuydt & Partners, 2012)
Kwaliteitenspel PLUS is een vereenvoudigde versie van het Kwaliteitenspel. Daarbij is bijvoorbeeld 'flexibel' vervangen door 'niet moeilijk doen', 'ambitieus' door 'veel willen bereiken' en 'enthousiast' door 'met plezier dingen doen'. Ruim de helft van de begrippen uit het Kwaliteitenspel zijn op deze manier vervangen door eenvoudige omschrijvingen. Daardoor is het spel heel geschikt om mee te werken bij mensen met niet zo´n grote woordenschat en ook bij kinderen vanaf 9 jaar.
Meer informatie Samenvatting Door middel van het Kwaliteitenspel PLUS kun je nagaan hoe goed jij je medespelers en jezelf kent. Hoe zie jij de ander en hoe ziet de ander jou? Wellicht ziet de ander kwaliteiten bij jou waar jij je niet van bewust bent! Het spel bestaat uit drie groepen kaarten: Kwaliteiten (59 kaarten). Dit zijn prettige eigenschappen die iemand kan hebben, bijvoorbeeld 'betrouwbaar zijn', 'grappig zijn' of 'precies zijn'. Vervormingen (54 kaarten). Dit zijn onprettige eigenschappen, bijvoorbeeld 'brutaal zijn', 'slordig zijn' of 'vlug afgeleid zijn'. Voorwaarden (23 kaarten). De vraag daarbij is: Wat heb je nodig om je kwaliteiten in te zetten of om te voorkomen dat je in je vervormingen terecht komt? Voorbeelden daarvan zijn: 'in jezelf geloven', 'je veilig voelen'. Toepassingsmogelijkheden Bewust worden van de eigen sterke en/of minder sterke kanten Vergroten van het zelfvertrouwen Samenwerking in teams Het geven van feedback Functioneringsgesprekken Loopbaanplanning Individuele begeleiding
Heruitgave 2023
Keywords: Kwaliteiten