Mijn eerste winterverhalen : 15 winterse verhaaltjes die je hart doen smelten - Chown, Xanna, ....-; Newman Gray, James, ....- (Lisse : Rebo, 2014)
In de winter is het koud. Je kunt binnen spelen bij het haardvuur, je doet een speurtocht door het huis of maakt een tent van dekens. Als je je warm aankleedt, kun je lekker naar buiten om te schaatsen of te spelen in de sneeuw. Ook de tuin is anders: er zijn ijspegels in plaats van bladeren, rijp in plaats van bloemen, ijs op de vijver en bevroren gras. De schemer vraagt om lichtjes en de kou om een gebreide trui. Vrijwel vierkant prentenboek met gewatteerd omslag en vijftien verhalen over winterpret. Dierenkinderen (o.a. beertjes, konijntjes, eekhoorns, vossen, zeehonden en pinguïns) spelen de hoofdrol in deze korte verhalen, variërend van twee tot vier dubbele pagina's lang. De verhalen spelen zich af in en om het huis en gaan over onderwerpen die passen bij de doelgroep. De tekst in duidelijk lettertype met schreef, soms in rijm, staat in vier regels op elke pagina in de prent. De prenten, gemaakt met de computer, zijn glad en lieflijk en toegankelijk voor de doelgroep. Fijn prentenboek om samen te lezen en te bekijken, in de klas of thuis. Vanaf ca. 4 jaar © NBD Biblion - Eva Kramer
Bundel met vijftien verhalen waarin konijntjes, vossen, eekhoorns, zeehonden en andere dierenkinderen allerlei winterse avonturen beleven. Prentenboek met sfeervolle, paginagrote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.
Keywords: Winter - Seizoenen