Schatgravers : een avontuurlijk kaartspel dat verbindt, inspireert en raakt - Welten, Greetje, ....-; Van de Rijzen, Matty, ....- (Hilversum : Koppenhol Uitgeverij, 2015)
Deze kaartenset is een hulpmiddel om spelenderwijs waardevolle eigenschappen (schatten) van zichzelf en de anderen te leren herkennen. De schatten stimuleren het zelfvertrouwen en vergroten het zelfinzicht. Het ontdekken van deze schatten wordt afgewisseld met speelse opdrachten (karweitjes). De karweitjes zijn onderverdeeld in verschillende thema's zoals aandacht geven aan kleine bijzondere dingen, wensen en mooie dromen uiten, stilstaan en bezinnen, de kracht van de verbeelding voelen... Deelnemers moeten kunnen lezen en de beschreven kwaliteiten begrijpen. Schatkaartjes met 1 sleutel zijn geschikt voor kinderen tot 9 jaar. Kaartjes met 2 sleutels worden over het algemeen ook door oudere kinderen begrepen.
Leeftijd: vanaf 9-11 jaar